fbpx

Kålpølser med grønkålssalat

4 personer

kålpølser carl vollstedt grønkålssalat kålsalat opskrift delika food group

Kålpølser en ægte specialitet fra det sønderjyske. Delika Food Groups kålpølser er danskproducerede af Carl Vollstedt og har et særligt højt indhold af kød – med hele 95 % kød. Traditionelt set spises kålpølser med grønlangkål, heraf navnet. Den markante røgsmag og grove kødstruktur gør smagen unik. Pølserne egner sig både til at blive kogt og grillet.

Servér dem sammen med en frisk salat af grønkål og citrus. Skift grønkålen ud med spidskål i sommermånederne, og så har du en ret, som fungerer året rundt.


Du skal bruge:

  • 4-6 Carl Vollstedt kålpølser
  • Frisk grønkål
  • Appelsiner + saften herfra
  • 1-2 Granatæbler
  • Feta i blok
  • Grov sennep til servering
Dressing:
  • 0,5 dl Olivenolie
  • Saft fra en hel appelsin
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og peber

    Sådan gør du:

    Start med at klargøre grønkålen ved at skille bladene fra stænglerne og skære dem ud i mundrette stykker.

    Sæt herefter letsaltet vand over i en gryde, blancher grønkålen i 4 minutter og sæt til side.

    Kålpølserne kan enten koges, steges på en grillpande eller grilles udendørs på en middelvarm grill til de er tilberedt.

    Mens kålpølserne tilberedes, klargøres resten af salaten. Rist mandlerne på en tør pande til de tager let farve. Appelsinerne skæres i fileter og den overskydende saft hældes fra i en lille skål. Alternativt kan du presse saften fra en hel appelsin separat.

    Skær toppen af granatæblet og del det herefter i 4 lige store dele. Tag forsigtigt kernerne ud og sørg for, at du ikke får noget af skrællen med.

    Dressing: Bland olivenolie, saft fra din appelsin, dijonsennep samt salt og peber. Vend herefter dressingen med øvrige elementer i en stor skål.

    Anret salaten i et fad og smuldr fetaen henover i grove stykker eller tern.

    Servér med en god grov sennep på siden, som egner sig særligt godt til de faste og kødfyldte kålpølser. Velbekomme.