fbpx
Mads Skjern ost dansk delika food group

Mads Skjern

Den mest udbredte ostetype i Danmark, Danbo

Mads Skjern. Selv unge mennesker kender i dag til en af Danmarks Radios største succeser inden for Tv-drama, Matador.

Historien om den lille by i provinsen, Korsbæk, der løbes over ende af den driftige tøjmand, Mads Skjern. Han bliver snart en matador og får succes med sine forretninger, ikke bare i byen, men i hele Danmark. Rollen blev spillet af Jørgen Buckhøj, der blev identificeret med rollen i en sådan grad, at folk kunne finde på at diskutere matadorens dispositioner, når de mødte ham på gaden.

I 1993 navngav Jørgen Buckhøj DSB’s nyeste IC3-togsæt efter sin kendte rollefigur, og det skete naturligvis i Skjern. AJ Skjern tog det som en opfordring og brugte begivenheden til at lancere kongen af sine oste, ’Mads Skjern’, der blev stamfader til en hel række af gode oste af forskellig type. Og den allerførste, der blev serveret for blandt andet Jørgen Buckhøj, fik navnet ’Jubilæumsosten’.

mads skjern mellemlagret 45+ delika food group
Hammel spegepoelse delika food group

Oste af bedste kvalitet

I dag er Mads Skjern et brand, der dækker en serie af Danbo-oste af bedste kvalitet. Det er rigtige ostehandleroste med ’kinder’, som er et tegn på god, håndværksmæssig produktion.

Ud over Danbo-serien fremstilles der en blåskimmelost i Mads Skjern serien.
Mads Skjern Danbo-oste fås med forskellig fedtprocent og med differencieret lagringsgrader.

Så man kan få et stykke med Mads Skjern ost, hvad enten man er til en blød og mild ost, som alle kan spise – eller man holder af en kraftig, ekstra lagret udgave, som gør sig godt på helt klassisk vis med groft rugbrød, fedt, sky og rødløg i skiver. Ostene fås desuden med eller uden kommen.

Danbo er den mest udbredte ostetype i Danmark. Det er en behagelig skæreost, som ikke er for blød, men heller ikke hård, og som derfor egner sig godt både som pålæg og i stave eller stykker på ostebrættet. Osten er en af de få danske oste, der har fået den eftertragtede BGB-mærkning, der garanterer, at der er tale om en ost med sine rødder solidt plantet i Danmark.