fbpx

Grøn ærtesuppe med ristede chorizoskiver

Nem og cremet opskrift på ærtesuppe med chorizo

Smuk og velsmagende suppe. Perfekt til frokost eller forret. Den gør sig også godt på tapas buffeten, serveret kold i små skåle. Anret hver tallerken med en ’top’ af strimlet glaskål og tynde både af frisk fersken og hæld den varme ærtesuppe over. Top hver portion med ristede chorizoskiver.


Ingredienser:

Suppe:
  • 2 løg, finthakkede
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 600 g. ærter (frosne eller friske)
  • 1 tsk. tørret timian (eller bladene fra 2 stængler frisk timian)
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 1 spsk. Olivenolie
  • Salt, friskkværnet peber
Til garnering:
  • 5-7 skiver chorizo pr. portion
  • 1 spsk. strimlet glaskål pr. portion
  • 3-5 tynde ferskenbåde pr. portion
Fremgangsmåde:

Kom olivenolie i en gryde og varm den op. Kom løg og hvidløg i. Rør rundt mens de bliver klare og bløde (de må ikke blive brune). Det tager et par minutter.

Tilsæt ærter og timian, rør rundt og tilsæt derefter grøntsagsbouillon. Bring i kog, læg låg på gryden og lad det småkoge 5-7 minutter.

Hæld fløde i suppen og blend den, med en stavblender eller i en foodprocessor. Pas på varme stænk!

Rist chorizoskiver sprøde i lidt olie eller uden fedtstof på en slip-let pande.

Server suppen med chorizo, glaskål og fersken.