fbpx

Krydderskinke med knasende vitaminsalat

krydderskinke opskrift på sund salat med vitaminer

En sprød og farverig ret til en grå vinterdag. Krydderskinken er lav på fedt, men rig på smag og kødindhold. Gem resterne fra skinken til pålæg eller tærte dagen efter.


Ingredienser:

  • 1 Delika Krydderskinke
  • 1/4 knoldselleri
  • 2-3 stængler blegselleri
  • 2 håndfulde fintsnittet grønkål
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 8 gulerødder
  • Syltede rødløg (kan med fordel syltes dagen før eller købes færdigsyltet)

Dressing:

  • 0,5 dl Olivenolie
  • 3 spsk Balsamico eddike 
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og peber
Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Tilbered krydderskinken efter anvisning på pakken. Gulerødderne skæres herefter på langs og vendes på en bageplade med bagepapir i lidt olie, timian, salt og peber. Gulerødderne bages i 15 minutter.

Herefter skrælles knoldselleri og snittes i strimler med et juliennejern. Blegselleri snittes ligeledes fint i strimler. Kom herefter knoldselleri og blegselleri i en skål med isvand i 15 minutter. Dette gør, at strimlerne bliver sprøde og begynder at sno sig, så de får en dekorativ form.

Skyl ærteskud og grønkål. Hak grønkålen fint.

Dressing:

Bland olivenolie, balsamico eddike, hvidløg, dijonsennep samt salt og peber. Vend herefter dressingen med grønkål og strimler af selleri.

Anret herefter ærteskud og syltede rødløg ovenpå. De bagte gulerødder serveres på siden sammen med skiver af krydderskinke. Dryp den overskydende dressing over salaten og gulerødderne.