fbpx

Pizza med chorizo og blåskimmelost

1 stor eller 2 mindre pizzaer

Pizza er altid populært! Og det er nemt at lave pizza selv – især hvis man lige slår en genvej og køber en pakke færdig pizzadej i supermarkedet… Men du kan også lave dejen selv – se opskriften nedenfor.

Her serverer vi pizza med en hurtigt lavet tomatsauce og lækker chorizo og blåskimmelost. Der er smæk på smagen, og serveringen bliver ekstra flot med frisk rucola på toppen!


Du skal bruge:
Dej – 1 stor eller 2 mindre pizzaer:
  • 3 dl koldt vand
  • ¼ pakke gær (12-15 g)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 400 g hvedemel (brug gerne Tipo 00 eller andet mel med højt gluten)
Pynt:
  • 200 g chorizopølse i skiver
  • En håndfuld frisk rucola
  • 150 g blåskimmelost (fx Gorgonzola eller Danablu)
Tomatsauce:
  • ½ rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 frisk tomat
  • ½ håndfuld frisk basilikum; bare tag stænglerne med
  • 4 stængler frisk timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Dej: Du kan ælte dejen i hånden eller bruge røremaskine. Opvarm vandet, så det er lunkent.

Opløs gæren i vandet og tilsæt olie og salt.

Tilsæt mel og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er glat og slipper skål eller bordpladen nemt. Gem lidt mel, så du kan tilpasse mængden af mel, så dejen bliver smidig og ikke for klistret – og pas på, at den ikke bliver for tør.

Kom et fugtigt viskestykke over skålen og lad dejen hæve ca. 1 time, eller til den hævet til dobbelt størrelse.

Saucen: Hak løg og hvidløg og svits dem i olie, uden at de bliver brune. Tilsæt den friske tomat i tern og lad den simre med. Tilsæt dåsetomater, tomatpuré og krydderurter og lad det hele simre ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Rul dejen tyndt ud og læg de på en bageplade med bagepapir. Kom tomatsauce på og fordel chorizo og blåskimmelost på.

Bagning: Tænd din ovn på 275 g. alm ovn eller 250 g varmluft. Der skal være en plads i oven, der varmes med op. Har du en bagesten, så varm den med også. Det giver en endnu mere sprød bund.

Når ovnen er varm, trækker du bagepapiret med pizzaen over på den varme plade. Bag pizzaen ved i 10 – 15 min. til den er sprød og lækker.

Garner pizzaen med frisk rucola og server!