fbpx

Sprængt oksebryst med wasabi-æblesalat

40 stk. tapas

Sprængt oksebryst er en klassiker i det danske smørrebrødskøkken. Men det kan så meget andet! Prøv disse lækre deli-inspirerede tapas med oksebryst og skøn æblesalat med skarphed og sødme. De lynsyltede gulerødder ser både godt ud og bidrager med syre og sødme til de små tapas.

Server dem som en lille forret med brød eller brug dem på en tapasbuffet sammen med andre tapas og tilbehør i form af oliven, rå grøntsager og små bidder af hårde oste.


Du skal bruge:
  • 20 skiver sprængt oksebryst
Wasabi-æblesalat:
  • 200 g flødeost
  • 2 tsk wasabipasta
  • 1 tsk Dijonsennep
  • 2 tsk honning
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 æble i små tern
  • 2 fintsnittede forårsløg
Lynsyltede gulerødder:
  • 2-3 mellemstore gulerødder
  • 1,5 dl alm. Lagereddike
  • 0,5 dl vand
  • 50 g sukker

Sådan gør du:

Æblesalat: Rør flødeost med wasabipasta, dijonsennep og honning og smag til med salt og peber. Rør æbletern og forårsløg i cremen.

Lynsyltede gulerødder: Lynsyltede gulerødder: Skræl gulerødder og skær dem i tynde skiver på langs. Brug en tyndskræller eller et mandolinjern. Bland eddike, vand og sukker og pisk i en gryde og kog op, så sukkeret smelter. Lad det køle lidt og hæld det over gulerødderne. Lad det hele blive koldt i køleskab.

Del hvert stykke oksebryst i to og fordel æblesalaten på de i alt 40 stykker. Rul hvert stykke sammen om fyldet og sæt dem på højkant på et serveringsfad. Pynt med de lynsyltede gulerødder eller server dem i en skål for sig. Pynt evt. med hakker persille.

Server med lækkert brød.